Élénk színekbe öltözik a természet, a fák levele elsárgul, a meleg napos időket helyenként már felváltja a ködös, hideg, barátságtalan időjárás. Az emberek hangulata is megváltozik ilyenkor. A rövidebb nappalok, a komor időjárás az emberek közérzetére is rányomja a bélyegét. Nyakunkon az ősz, semmi kétség!

Minden negatívuma ellenére az ősz az egyik legszebb évszak, amit a maga szépsége mellett finom gyümölcsei, zöldségei teszik mégis sokunk által kedvelt időszakká. Ki nem szereti a frissen érett lédús szőlő ízét vagy a belőle készült finom mustot és az új bort? A finom alma, körte, szelídgesztenye is sokak kedvence. Az ősz két vitaminbombája pedig a cékla és a sütőtök! Nem véletlen tehát, hogy az őszi időszak tartogatja számunkra a legtöbb, legfinomabb és legegészségesebb ízletes finomságokat mind a gyümölcsök mind a zöldségek tekintetében.

Vegyük például a sütőtököt. A sütőtök tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. És még finom is!Számos finom étel készíthető belőle, mint például a sütőtökkrém leves, tökös-mákos rétes, sütőtökös muffin és nem utolsó sorban a vajas omlós tésztából készült sütőtökös pogácsa.

Miért olyan nagyszerű a sütőtököt?

pogacsa5_600px

  • Magas A vitamin tartalma segíti a szem és a bőr egészségét megőrizni
  • Benne található A,C,E, vas és magnézium tartalma erősíti az immunrendszerünket
  • Segíti az emésztést mivel rengeteg rostot tartalmaz és sokáig telítettségérzetet biztosít
  • Remekül segít a diétában, mert alacsony kalória tartalmú
  • Magas karotin tartalma – ami a sütőtök színét is adja- gyulladás csökkentő
  • Csökkenti a magas vérnyomást
  • Valamint a tökmag kiváló termékenység fokozó

Lássuk be, ennyi pozitív hatása kevés zöldségnek vagy gyümölcsnek van!

A Gere Pékség október végén szokta bevezetni és helyben sütni a tökmagos- vajas omlós pogácsáját. A szezonális termék egész ősszel megtalálható mintaboltjainkban 60gr-os és kilós kiszerelésben egyaránt.

A tavaly ősszel csak az apró pogácsából több mint 350kg-t sütöttünk ki üzleteinkben a 60gr-os nagy pogácsához is hasonló mennyiségű sütőtökös-vajas omlós tésztát használtunk fel! Ennél egyértelműbb pozitív visszajelzést nem is kaphatna a termék vásárlóinktól!

 

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.