Amióta az élet felgyorsult az embernek szinte semmire sincs ideje. Rohanó világunkban mindenki siet valahová. Ez természetesen életvitelünkre is kihat. Az életben számtalan dolgot lehetne említeni, amire sokkal több időt kellene szentelnünk. A család és a barátok mellett többek között a pihenésre, kikapcsolódásra valamint az étkezésre is sokkal nagyobb gondot kéne fordítanunk. Étkezési szokásaink drasztikusan átalakultak, ehhez igazodott a kereskedelem és a vendéglátóipar mellett a sütőipar is. Ennek az igénynek kívánunk mi is megfelelni, de nem mindenáron. Így került – a több héten át tartó munkát és kísérletezést követően- boltjaink polcaira a Szabacsi kenyér.

 Napjainkban sokkal fontosabb a pékségek számára, hogy kereskedelmi partnereiket és vásárlóikat napjában többször is ellássák friss kenyérrel és péksüteménnyel. Nem ritka a rendeléstől számított 3-4 órán belüli szállítás. A kereskedelem pörög, a vásárlók türelmetlenek és a nap bármely szakában friss, meleg kenyeret és péksüteményeket keresnek a boltok polcain. Számos termék esetében ma már – a technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően – ez könnyen megoldható, hiszen egyre több helyen találkozik a vásárló helyben sütött pékáruval. A kenyér azonban más „tészta”! Az igazi kenyér elkészítése ennél sokkal több időt igényel. Ebben a nehéz helyzetben a pékségeknek számos adalékanyag áll rendelkezésükre, lerövidítve így a kenyér előállításának idejét. Ezzel igyekeznek maximálisan kielégíteni a vásárlók igényeit.

 A kenyér lelke a kovász, amely alapjaiban határozza meg a kenyér ízvilágát, illatát, állagát és eltarthatóságát. A Szabacsi kenyér esetében 16 órás kovászt használunk, ami önmagában kizárja, hogy a kenyér néhány órán belül elkészüljön. Fontos szempont volt, hogy legnépszerűbb kenyereink kiemelkedő tulajdonságait egy kenyérben egyesítsük és a kenyérnek olyan nevet adjunk, ami Szigetszentmiklós városához köthető. Olyan kenyeret szerettünk volna sütni vásárlóinknak, amely a piacon kapható összes búzakenyérnél jobb minőségű, karakteres ízű, vékony és ropogós héjú. Alapja egy hosszú érésű rozskovász, amely tartalmaz rozslisztet is, ami a kenyér bélzetének illatát és színezetét is meghatározza, valamint fogyasztásakor növeli annak élvezeti értékét.

 A több héten át tartó kísérletezést alapos piackutató munka előzte meg. Ennek során számos szempont alapján 7 versenytárs 14 kenyerét is megvizsgáltuk annak érdekében, hogy a Gere pékségben süssük a lehető legjobb búzakenyeret.  A több mint 6 féle kovász felhasználásából végül 4 kiváló termék született meg. Arról, hogy melyik kerüljön ki a boltokba, szavazás döntött. Olyan szempontokat kellett figyelembe vennie kollégáinknak, mint a kenyér héja, bélzete, íze, illata, szeletelhetősége, eltarthatósága. A végeredmény közel 50 munkatársunk véleménye alapján született meg, amely egyébként nagyon szoros eredményt hozott. A név kiválasztása is alapos kutatómunka és ötletelés eredménye. Végül a Szabacsi kenyér név mellett döntöttünk. Szabacs Szigetszentmiklós egyik legősibb városrésze, névadója és helyszíne az egyik legnagyobb hagyományőrző városi rendezvénynek és 1936-ban ebben a városrészben alapították a Gere pékséget.

 

 A Szabacsi kenyérben minden tudásunk, szakmai tapasztalatunk és lelkesedésünk benne van. Az eredmény egy hosszú érésű rozskovászból készült búzakenyér, ropogós és vékony héjjal, zamatos és habkönnyű bélzettel, karakteres ízzel, morzsamentes szeletelhetőséggel és hosszan tartó frissességgel. Reméljük, hogy a Szabacsi kenyér megvásárlásával vásárlóink is elismerik az elmúlt hetek kitartó munkáját.

A Szabacsi kenyeret 2017.07.01-től kezdtük forgalmazni. Hogy legújabb kenyerünket minél többen kipróbálhassák és megismerhessék, július 16.-ig bevezető áron kapható boltjainkban. A kenyeret 1kg-os és 500gr-os kiszerelésben is sütjük. Szeletelt, csomagolt változatban is megtalálható mintaboltjainkban és partnereinknél egyaránt.

 Reméljük, hogy a Szabacsi kenyér vásárlóinkat is meggyőzi arról, hogy a kiváló és igazán ízletes kenyér csak hagyományos módon készített hosszú érésű kovásszal készülhet, amely  kizárja annak lehetőségét, hogy egy ilyen kiemelkedő minőségű kenyér néhány órán belül elkészülhessen.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.