Pozsonyi kifli diós

Ünnepi, tradicionális péksütemény, nem csak az ünnepekre. A vékonyra nyújtott zsíros tésztát dejós töltelékkel töljük, tojássárgájával lekenjünk.

 

ÖSSZETEVőK ÉS ALLERGÉN INFORMÁCIÓK

BL-55 liszt, dejó (búzacsíra, őrölt napraforgóbél, cukor, dió aroma, rum aroma), diós töltelék (cukor, dió (30%), búzacsíra, burgonyapehely, kukorica-keményítő, sovány tejpor, só, aroma, fahéj), víz, margarin (finomított és frakcionált növényi olajok (pálma, repcemag), víz, emulgeálók: zsírsavak mono-, és digliceridjei, napraforgó lecitin; só, tartósítószer: szorbinsav, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, vaj aroma, színezék: béta-karotin), cukor, zsír, mazsola, Kelt tészta keverék (cukor, búzaliszt, teljes tojáspor, sovány tejpor, só, burgonyapehely, emulgeálószer: zsírsavak mono-, és digliceridjeinek mono-, és diacetil- borkősav észterei (E472e), aroma, emulgeáló: zsírsavak mono-, és digliceridjei (E471), színezék: béta-karotin (E160a), lisztjavítószer: aszkorbinsav (E300), enzimek (alfa-amiláz, xinaláz)), tojáslé (egész tojás, víz, tartósítószer: kálium-szorbát, savasság-szabályzó: citromsav), élesztő, só.

átlagos tápérték adatok 100 G termékben

energia (kJ/kcal)2042 kJ / 488 kcal
zsír22
– ebből telített zsír3,9
szénhidrát58
– ebből cukor23
rost3,6
fehérje11
0,54