Pozsonyi kifli mákos

Ünnepi, tradicionális péksütemény, nem csak az ünnepekre. A vékonyra nyújtott zsíros tésztát mákos töltelékkel töltjük, tojássárgájával lekenjünk.

 

ÖSSZETEVőK ÉS ALLERGÉN INFORMÁCIÓK

BL-55 liszt, máktöltelék (mák, cukor, feltárt búzakeményítő, tojásfehérje, búzakeményítő, feltárt búzaliszt, aroma), víz, margarin (finomított és frakcionált növényi olajok (pálma, repcemag), víz, emulgeálók: zsírsavak mono-, és digliceridjei, napraforgó lecitin; só, tartósítószer: szorbinsav, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, vaj aroma, színezék: béta-karotin), zsír, mazsola, édesmorzsa (búzaliszt, víz, cukor, élesztő, só), Kelt tészta keverék (cukor, búzaliszt, teljes tojáspor, sovány tejpor, só, burgonyapehely, emulgeálószer: zsírsavak mono-, és digliceridjeinek mono-, és diacetil- borkősav észterei (E472e), aroma, emulgeáló: zsírsavak mono-, és digliceridjei (E471), színezék: béta-karotin (E160a), lisztjavítószer: aszkorbinsav (E300), enzimek (alfa- amiláz, xinaláz)), cukor, tojáslé (egész tojás, víz, tartósítószer: kálium-szorbát, savasság-szabályzó: citromsav), élesztő, só.

átlagos tápérték adatok 100 G termékben

energia (kJ/kcal)1905 kJ / 454 kcal
zsír20
– ebből telített zsír6,4
szénhidrát62
– ebből cukor24
rost1,3
fehérje6,6
0,58