December közeledtével sokan elkezdik az ünnepekre való felkészülést. Nincs ez másként nálunk sem, a Gere pékségben. Az ünnepi hangulat érezhetően erősödik, ahogy közeledünk egyik legnagyobb keresztény ünnepünkhöz, a Karácsonyhoz. Üzleteink Advent első vasárnapját már feldíszítve várják, üzemünk ebédlője is díszesebbé válik, ezzel kollégáink is elkezdenek ráhangolódni az előttük álló hetekre.

A Gere pékségnél a karácsonyi időszakra való felkészülés az ünnepi termékválaszték kialakításával kezdődik. A rengeteg süteményrecept és ötlet közül sosem könnyű kiválasztani azt a 8-10 terméket, amivel vásárlóink találkoznak majd decemberben mintaboltjainkban. Mindezek után próbasütésekkel és kóstolásokkal igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy az általunk választott sütemények minden szempontból kiválóak legyenek. Csak ezek után döntjük el, hogy milyen ünnepi csomagolást választunk.

Advent első vasárnapja az első olyan alkalom, ahol vásárlóink is megismerhetik, megkóstolhatják az ünnepi mákos vagy diós bejglinket, szilvalekváros vagy diós hókiflinket, mini kuglófjainkat vagy éppen zserbónkat. Az ünnepi vásáron nagyon sok visszajelzést kapunk vásárlóinktól, ami még egy utolsó megerősítés számunkra az általunk kiválasztott sütemények ízével, állagával kapcsolatban.

A vásáron való részvétel mellett a Gere pékség kézműves foglalkozást is szervez a gyerekek és szüleik részére. Ilyenkor 20 kg mézeskalács tésztát viszünk ki a rendezvényre és az esemény szervezőjével közösen kialakított mini pékműhelyben mézeskalácsot készítünk a gyerekekkel, amihez évről évre egyre több szülő is csatlakozik. A program elsődleges célja, hogy a gyerekeket és szüleiket is ráhangoljuk az ünnepekre, közben beszélgessünk arról ki hogyan készül a karácsonyi ünnepekre; milyen jellegű ételeket és süteményeket szoktak enni karácsonykor, otthon sütnek vagy üzletben vásárolják meg az ünnepi bejglit és vendégváró süteményt.

Idén nyolcadik alkalommal készülünk a szigetszentmiklósi adventi vásárban kézműves foglalkozást tartani a gyerekeknek. Az esemény ezúttal új helyszínen, a Szigetszentmiklósi Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtti területen és az épület aulájában kerül megrendezésre. A mézeskalácssütés reggel 9 órától kezdődik és várhatóan 13:00 óráig tart.

A vásárban a teljes ünnepi süteménykínálatunk kapható lesz, így ez lesz az első alkalom, hogy a Gere pékség karácsonyi termékeit megkóstolhatják és megvásárolhatják azok, akik kilátogatnak az adventi vásárra december 1-jén. Ezt követően december 16-tól lehet majd mintaboltjainkban is megvásárolni ünnepi finomságainkat.

Várunk mindenkit szeretettel standunkon és kézműves foglalkozásunkon!