Az elmúlt években megerősödtek azok a vásárlói igények, amelyek egyszerre követelték meg tőlünk, hogy kenyereinknek kovászos alapja legyen, miközben azokat a nap bármely időszakában a lehető legfrissebben vehessék le üzleteink polcairól. Erre az egyre erősödő vásárlói nyomásra reagálva készítettük el helyben sütött kovászos kenyereinket, mint egyfajta termékcsaládot.
Tavasszal új feladattal bízzuk meg üzemvezetőnket. A kritériumok a következők voltak:
Olyan kenyeret szeretnénk vásárlóinknak sütni, amely
- kovászos technológiával készül
- minél egyszerűbb az összetétele
- üzleteinkben és viszonteladói partnereinknél is süthető
- tartalmazzon egyéb hozzáadott egészséges összetevőt is, ami további különleges ízt is kölcsönöz neki
- 500 grammnál ne legyen nagyobb a súlya
Így fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy érdemes lenne olyan kenyeret sütni, ami egyszerre számít hagyományos és reformterméknek.A többszöri kísérletezést, piackutatást és jónéhány munkaórát követően született meg a helyben sütött kovászos kenyércsaládunk, amely 4 különböző ízesítésű kenyeret takar.Az olívabogyós és szárított paradicsomos kenyeret a mediterrán ízek kedvelőinek sütöttük, a pirított hagymás és búzacsírás kenyereket elsősorban a hagyományosabb ízek kedvelőinek szántuk.A vásárlói visszajelzéseknek köszönhetően gyorsan választ kaptunk az általunk elvégzett munkáról. Hamar megkedvelték, megszerették és sokan kipróbálták új kenyereinket.A pozitív visszajelzéseket követően a szárított paradicsomos kenyerünket a 2020-as Szent István napi országos kenyérversenyre is beneveztük, ahol az innovatív kategória 2. helyét érte el.
Vásárlóink és viszonteladói partnereink után a pékszakma pozitív visszajelzése is megerősített bennünket, hogy jól ismertük fel a vásárlói igényeket és jól reagáltunk rá. Finom kenyereket sütöttünk vásárlóinknak.