2021-ben a járvány, a kijárási tilalom, a hosszan kitartó hideg, szeles, helyenként csapadékos időjárás negatívan befolyásolta az ember hangulatát, közérzetét.
Áprilisban már vannak melegebb, naposabb időszakok és ilyenkor az ember a szabadba, a természetbe vágyik.

Nincs ez másképp idén sem, de talán a fent említett okok miatt erre most még nagyobb az ember igénye.
Tavasszal elővesszük a grillezéshez az eszközöket, a bográcsot és akár a kertben vagy a szabadban sütögetésre, bográcsozásra hívjuk a rokonokat, barátokat, ismerősöket.
Idén a járvány miatt erre is sajnos csak korlátozottan van lehetőségünk. Az ételek elkészítésén felül az azokat kísérő finomságokról sem feledkezzünk meg, mint a salátáról, köretekről, vagy italokról.
Meggyőződésünk, hogy a finom ételekhez nem mindegy melyik kenyeret választjuk. Nézzük is meg, hogy milyen jellegű ételhez melyik kenyerünket ajánljuk!

Az egyik legnépszerűbb ételkészítési módszer a jó idő beköszöntével a bográcsozás. Ezek az ételek alapvetően szaftosak, levesesek. Hozzájuk jellemzően kenyeret is fogyasztunk. A bográcsételekhez alapvetően, olyan kenyereket érdemes választani, amik fel tudják venni az étel szaftját vagy levét. Képes ellensúlyozni az esetleg nehezen emészthető, zsírosabb ételeket. Erre a Gere pékség kínálatából számos kiváló, hagyományos kenyeret tudunk ajánlani.
Burgonyás kenyerünk erre az egyik legjobb választás. Héja a régi időket idézi, hiszen kellően vastag így megvédi a kenyeret a gyors kiszáradástól.
A burgonya íze kellemesen harmonizál a kenyérben miközben nedvességet köt meg benne. Tésztája kellően tömör, pörkötökhöz és tartalmas levesek mellé egyaránt ajánljuk.

Másik hasonló kenyerünk a Kárpát kenyerünk, amit több évtizedes receptúra alapján készítünk. Karakteres ízét a 16 órás kovászolásnak köszönheti. Belseje tömör, laktató.
Felülete rusztikus. Pörköltekhez és halászléhez kimondottan ajánljuk.

Szerencsére üzleteinkben már gluténmentes kenyér is kapható, ezért akinek erre figyelnie kell, annak ajánljuk a Pékinas Manufaktúra formakenyerét.
Glutén-, szója-, tej-, tojás-,és tartósítószer mentes és még vegán is.
Egyik személyes kedvencünk a bográcsételekhez Tigris kenyerünk. Jellegzetes íze és puha belseje van, héja vékony, ízletes és ropogós. Morzsamentesen szeletelhető.
A hozzáadott zsiradék miatt sokáig megőrzi frissességét. Nevét a kenyér mintázatáról kapta.

A grillezett húsokhoz ritkábban fogyasztunk kenyeret de ha kívánjuk is azt a húsokhoz és a saláták mellé mindenképpen valami könnyebb, lazább kenyérre vágyunk. Mi úgy gondoljuk, hogy a legjobb választást a grillezéshez a helyben sütött, kovászos kenyereink adják. Kisebb tömegűek és a hosszú érésű kovásznak köszönhetően tésztájuk és ízük is kiváló. Többféle ízesítésben is kaphatóak. Kínálatunkban megtalálható a pirított hagymás, az olívás, a búzacsírás vagy a szárított paradicsomos és a natúr ízesítésű is, ami durum kovásszal készül.

Az időjárás egyre inkább alkalmas lesz a szabadtéri programok szervezésére, érdemes lesz tehát kimozdulni a szabadba, a kertbe és jókat bográcsozni, grillezni.
Reméljük, hogy tudtunk ötletet, tanácsot adni a kerti főzéshez és tudtunk segíteni a megfelelő kenyér kiválasztásához.