Idén is Szigetszentmiklóson rendezték meg az Élelmezésvezetők Országos Szövetségének konferenciáját. A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő szigetszentmiklósi eseményen a közétkeztetés jövőjéről, a biztonságos élelmiszerek ellenőrizhetőségéről és a hatósági ellenőrzéseken tapasztalt problémákról számos előadást hallgattak meg az élelmezésvezetők. Az előadások mellett a beszállítók, köztük a Gere pékség is képviseltette magát termékeivel.

ÉLOSZ konferencia megnyitója

A reggeli kipakolást követően örömmel tapasztaltuk, hogy idén is szép számmal jelentek meg a közétkeztetés ellátásában részt vevő helyi és országos vállalkozások. Megítélésünk szerint minden vállalkozás, aki elkötelezte magát, hogy termékeivel segítse az élelmezésvezetők korántsem egyszerű munkáját minden tekintetben készek minden segítséget megadni a közétkeztetésben érintett konyhák vezetőinek. Az élelmezésvezetők beszéltek arról is, hogy az anyagi keret, amiből gazdálkodniuk kell igen szűkös, komoly kihívást jelent számukra mindig változatos, minőségi és az előírásoknak megfelelő összetételű élelmiszerekből és alapanyagokból főzni. Örömmel hallottuk, hogy az alapanyagokhoz szükséges dokumentációt mára mindenki biztosítja számukra, amire korábban nem mindig volt példa.

Gere pékség standja az ÉLOSZ rendezvényén

A pékség számára a közétkeztetésben érintett konyhák ellátása igen komoly feladat. A partneri viszony hosszú évekre nyúlik vissza és mi sem bizonyítja jobban, hogy a pékség mennyire komolyan veszi a feladatát, mint az, hogy külön termékkínálatot alakított ki számukra. Az első pillanattól kezdve megbízható és nyomon követhető beszállítókkal és alapanyagokkal dolgozik. Már a törvényi előírások szigorítása előtt mindenre kiterjedő dokumentációval látta el a konyhákat (a pékáruk összetétele mellett, azok tápértékre vonatkozó adatait is a rendelkezésükre bocsájtotta) és a 2015-ben gyökeresen átalakított közétkeztetésről szóló rendeletnek megfelelően. A piacon elsőként változtatta meg termékeiben az összetevőket, ezzel is segítve a közétkeztetésben érintett konyhák munkáját. Külön kóstolásokat is szerveztünk ebben az évben, ahová a pékség meghívta az összes élelmezésvetetőt, hogy minden kérdésükre válaszoljunk, javaslataikat, észrevételeiket meghallgatva pedig új kenyereket és süteményeket fejleszthessünk számukra.

A Gere pékség idén már 4. alkalommal tett eleget a meghívásnak és örömmel vittük el szénhidrát csökkentett vagy teljes kiőrlésű lisztből készült finomságainkat. Különösen jó volt a fogadtatása teljes kiőrlésű piskótakockáinknak, szénhidrát csökkentett kakaós csigánknak és túrós táskánknak, valamint Pur pur szeletünknek, mert a visszajelzések alapján a gyerekek is nagy örömmel eszik meg ezeket a süteményeket.

Pur pur szelet 40g
Teljes kiőrlésű piskóta tönkölylisztből

Az élelmiszerek előállítása mindig nagy felelősséggel jár, hiszen nagyon nem mindegy mivel tápláljuk szervezetünket. A gyermekeink étkeztetését ellátó konyhák munkájának segítését és támogatását kiemelten fontos feladatunknak tartjuk. Nem véletlen, hogy hosszú ideje már annak, hogy szoros kapcsolatban állunk a Szigetszentmiklóson, Szigethalmon, Halásztelken és Dunavarsányban működő konyhákkal, intézményekkel és azok büféivel.