Összeegyeztethető a tudatos táplálkozásunkkal a kenyér és a finom pékáru?

Napjainkban egyre többen figyelnek oda akár kényszerűségből, akár a saját maguk egészségének megőrzése céljából étkezésükre. A népbetegségek előretörésével, mint amilyen az elhízás, a cukorbetegség, mozgásszervi és az egyéb emésztési problémák egyre gyakrabban találkozunk olyanokkal, akik számos élelmiszert száműznek részleges vagy akár teljes mértékben is étrendjükből. Szerencsére az élelmiszeripar gyorsan észrevette az erre irányuló igényeket és sikeresen reagált az elmúlt évtizedben az egyre nagyobb vásárlói elvárásaira.

 A 2010-es évek közepétől már üzleteinkben is kaphatóak voltak a teljes kiőrlésű, búzacsírás, pur pur vagy szőlőmagliszt hozzáadásával készült sütőipari finomságok  Ezek megjelenése hatalmas lépés volt azon igények kiszolgálását illetően, amelyek azért fogalmazódtak meg, mert egyre több emberről derült ki, hogy étrendjét a frissen diagnosztizált betegség miatt kell megváltoztatnia. Az öröm mellé természetesen némi keserűség is társult. Az első cukorbetegeknek is készült termékek az egészségügyi elvárásoknak ugyan megfeleltek, azonban élvezeti értékük elmaradt a hagyományos péksüteményekétől.

A vásárlók visszajelzéseit meghallgatva a gyártóknak hála viszonylag rövid idő alatt eljött ezen termékeknek a következő generációja, ami megtartva az előző előnyeit, a termékfejlesztés során új alapanyagok felhasználásával lényegesen sikerült ezen kenyerek, sütemények gasztronómiai értékén növelni. A teljes kiőrlésű vagy zabpelyhes, aróniás, búzacsírás finomságokat innentől kezdve egyre szívesebben vásárolták és eljött az az időszak, amikor olyan vásárlók is elkezdték fogyasztani ezeket, akik pusztán egészségük megőrzése vagy javítása érdekében vásárolták ezeket a süteményeket.

Ezek mellett természetesen végig ott álltak vásárlóink rendelkezésére a rozsos, teljeskiőrlésű és egyéb egészséges alapanyagokkal (pl. magvakkal, búzacsírával) dúsított termékeink.

Mára eljutottunk oda, hogy a Gere pékség kínálatának jelentős része ezeket az igényeket elégíti ki.

Megtalálható polcainkon a teljes kiőrlésű termékcsalád:

  • teljes kiőrlésű magos zsemle, magos és sima kenyér, magos baguette,

Magas rozs és speciális liszttartalmú termékek:

  • orosz rozs, pur pur kenyér, kornspitz

Speciális alapanyaggal dúsított finomságok:

  • szüreti szőlőmagos kenyér, búzacsírás sütemények, aróniás croissant, zabpelyhes csokis-keksz

A vásárlói igényekhez igazodva számos helyben készített szendvicsünk is készül ezekből a termékekből.

Összességében úgy gondoljuk, hogy a mai tudatosan vásárlók és táplálkozók életmódjához sok finomságot tudunk ajánlani. Nem kell már lemondania senkinek sem akár édes akár sós finomságainkról, kenyereinkről. Így ők is élvezhetik a helyben sütött, finom, ízletes kenyerek és sütemények ízét és illatát.

A következő szakaszban a Gere Pékség üzleteinek elérhetőségeit és nyitvatartását találja. A háttérben látható térkép illusztráció.

üzleteink

  • Csepel

     

    Cím: 1211 Budapest, Szent Imre tér
    (Önkormányzattal szemben)

    Telefon: +36703768968

     

    Nyitvatartás:
    Hétfő – péntek: 5:00-18:00
    Szombat: Zárva
    Vasárnap: Zárva

  • Szigetszentmiklós Faház

    Telefon: +36 30 174-2994

    Címünk: 2310 Szigetszentmiklós,
    Dr. Lengyel Lajos u. 31.

    Nyitvatartás:
    Hétfőtől-Péntekig: 5:00 – 18:00
    Szombaton: 6:00 – 12:00
    Vasárnap: 6:00 – 12:00

  • Szigetszentmiklós Vegyesbolt

    Telefon: +36 70 379 8997

    Címünk: 2310 Szigetszentmiklós, Szent Miklós útja 3/A

    Nyitvatartás:
    Hétfő-péntek: 6:00-19:00
    Szombat: 6:00-14:00
    Vasárnap: ZÁRVA

  • Szigethalom

    Telefon: +36 70 376 8964

    Címünk: 2315 Szigethalom,
    Fiumei u. 88.

    Nyitvatartás:
    Hétfő-péntek: 5:00-18:00
    Szombat: 6:00-12:00
    Vasárnap: Zárva

  • Taksony

    Telefon: +36 70 376 8961

    Címünk: 2335 Taksony, Fő út 47.

    Nyitvatartás:
    Hétfő-péntek: 5:00-18:00
    Szombat: 5:00-12:00
    Vasárnap: Zárva

1/ üzlet
Gere Pékség Gere Pékség
a
<