Napjainkban egyre többen figyelnek oda akár kényszerűségből, akár a saját maguk egészségének megőrzése céljából étkezésükre. A népbetegségek előretörésével, mint amilyen az elhízás, a cukorbetegség, mozgásszervi és az egyéb emésztési problémák egyre gyakrabban találkozunk olyanokkal, akik számos élelmiszert száműznek részleges vagy akár teljes mértékben is étrendjükből. Szerencsére az élelmiszeripar gyorsan észrevette az erre irányuló igényeket és sikeresen reagált az elmúlt évtizedben az egyre nagyobb vásárlói elvárásaira.

 A 2000-es évek közepétől már üzleteinkben is kaphatóak voltak az első csökkentett szénhidráttartalmú és kalóriacsökkentett kenyerek, zsömlék. Ezek megjelenése hatalmas lépés volt azon igények kiszolgálását illetően, amelyek azért fogalmazódtak meg, mert egyre több emberről derült ki, hogy étrendjét a frissen diagnosztizált betegség miatt kell megváltoztatnia. Az öröm mellé természetesen némi keserűség is társult. Az első cukorbetegeknek is készült termékek az egészségügyi elvárásoknak ugyan megfeleltek, azonban élvezeti értékük elmaradt a hagyományos péksüteményekétől.

A vásárlók visszajelzéseit meghallgatva a gyártóknak hála viszonylag rövid idő alatt eljött ezen termékeknek a következő generációja, ami megtartva az előző előnyeit, a termékfejlesztés során új alapanyagok felhasználásával lényegesen sikerült ezen kenyerek, sütemények gasztronómiai értékén növelni. A szénhidrát csökkentett péksüteményeket innentől kezdve egyre szívesebben vásárolták és eljött az az időszak, amikor olyan vásárlók is elkezdték fogyasztani ezeket, akik pusztán egészségük megőrzése vagy javítása érdekében vásárolták ezeket a süteményeket.

Ezek mellett természetesen végig ott álltak vásárlóink rendelkezésére a rozsos, teljeskiőrlésű és egyéb egészséges alapanyagokkal (pl. magvakkal, búzacsírával) dúsított termékeink.

Mára eljutottunk oda, hogy a Gere pékség kínálatának jelentős része ezeket az igényeket elégíti ki.

Megtalálható polcainkon a szénhidrát csökkentett termékcsalád:

  • light cipó, light buci, szénhidrát csökkentett vaníliás és áfonyás süti,
  • szénhidrát csökkentett leveles kocka magvas és sajtos és húsos párna
  • DIA-Well leveles kakaós csiga és meggyes-vaníliás sütemény

A teljes kiőrlésű termékcsalád:

  • teljes kiőrlésű magos zsemle, magos és sima kenyér, magos baguette,

Magas rozs és speciális liszttartalmú termékek:

  • szentmiklósi rozskenyér, orosz rozs, pur pur kenyér, kornspitz

Speciális alapanyaggal dúsított finomságok:

  • szüreti szőlőmagos kenyér, búzacsírás sütemények, aróniás croissant, zabpelyhes csokis-keksz

A vásárlói igényekhez igazodva számos helyben készített szendvicsünk is készül ezekből a termékekből.

Összességében úgy gondoljuk, hogy a mai tudatosan vásárlók és táplálkozók életmódjához sok finomságot tudunk ajánlani. Nem kell már lemondania senkinek sem akár édes akár sós finomságainkról, kenyereinkről. Így ők is élvezhetik a helyben sütött, finom, ízletes kenyerek és sütemények ízét és illatát.