A koronavírus járvány sokunk életét nehezíti meg. Megfékezésére idén nem először zárják be a szórakozóhelyeket, éttermeket, kávézókat, könyvtárakat és az edzőtermeket is. A sportolás sokunk számára a mindennapi élet elválaszthatatlan részét képezi. Bizony, aki napi szinten sportol az pontosan tudja, hogy mennyire hiányzik az ember számára a sportolás lehetősége. Szerencsére a szabadban engedélyezett a mozgás, de tudjuk jól, hogy azért ez nem helyettesíti az edzőteremben eltöltött időt teljes mértékben. Az eddig elért eredmények fenntartásának vagy megtartásának érdekében a táplálkozásra és a bevitt kalóriákra ebben az időszakban még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, jobban oda kell figyelnünk.

Mára sokan tisztában vannak azzal, hogy a súlyvesztéshez vagy a súlygyarapodáshoz a megfelelő edzésmódszer mellett a helyes és jól megtervezett táplálkozás is szükséges a kitűzött célok elérése érdekében. Számos üzletben kaphatóak már olyan élelmiszerek, amelyek csökkentett kalóriatartalmuk vagy egészségesebb összetevőik révén egyeztethetők össze a diétás étrenddel.

A pékségekben, így nálunk is egyre nagyobb figyelmet szentelünk ezeknek a péksüteményeknek, mert nálunk is egyre nagyobb számban fordulnak meg olyan vásárlók, akik tudatosan táplálkoznak, odafigyelnek a megvásárolni kívánt pékáru összetételére és keresik a természetes összetevőkből sütött finomságokat. Mára az összetevők és a tápanyagtartalom mellett ezeknek a termékeknek az ízvilág is fontos kritériummá vált.

Ezért szeretnénk a tudatosan táplálkozók, diétázók figyelmébe ajánlani, olyan kenyeret és péksüteményt, amit könnyen és egyszerűen beépíthet a napi szintű étkezéseibe.

Mivel kenyeret szinte mindenhez eszünk és egyben alapvető élelmiszer is, úgy gondoltuk nem maradhat ki kínálatunkból a csökkentett szénhidráttartalmú Light cipó vagy a tésztájából készült Light buci. Ezek a termékek kevesebb szénhidrátot tartalmaznak, mint a fehér kenyér. A bennük található magvak és a magas rosttartalomnak köszönhetően gyors teltségérzetet eredményeznek, ezen kívül magas fehérjetartalommal rendelkeznek. A Light bucikat üzleteinkben, helyben sütjük.

Az édesszájúakra is gondoltunk, nekik sütjük üzleteinkben a Szénhidrát csökkentett vaníliás és áfonyalekvárral töltött levelünket.   A csökkentett szénhidráttartalmú könnyű, ropogós leveles tésztát ízletes áfonyadzsemmel vagy kalória csökkentett vaníliapudinggal töltjük meg. Tésztája pirított magvakat tartalmaz.

A vendégvárós sós sütemények kedvelői sem maradnak finom szénhidrát csökkentett sütemény nélkül. Nekik szántuk a szénhidrát csökkent sajttal vagy magvakkal szórt kockát. A már ismerős leveles tésztából sütött finomság tetejét vagy magkeverékkel vagy sajttal szórjuk meg. Ahogyan a legtöbb leveles süteményünket, úgy ezt is üzleteinkben minden nap frissen, helyben sütjük.

Ha az edzés most ki is marad vagy csak nem a megszokott edzésünket tudjuk hetente többször elvégezni, itt vannak kínálatunkban azok a sütemények és kenyerek, amelyek segítségével kordában tudjuk tartani a szénhidrátbevitelünket így a testtömegünket és nem kell lemondanunk a nassolásról sem.