Ahogy mondani szokták, az idő megszépíti az emlékeket. Ám vannak dolgok, amiket nem kell szépíteni. A gyermekkor emlékeire ez különösen igaz. Jóérzéssel gondolunk vissza a közösen eltöltött ünnepekre a családdal, egy közös nyaralásra a szülőkkel, a nagyi finom ebédjeire, süteményeire. A retró kiflink is hasonló szerepet tölt be sokunk életében. Az emlék, amikor esténként a pékségbe mentünk és vártuk, hogy sorra kerüljünk, olyan illatok lengték be a környéket, ami semmi máshoz nem volt fogható. Hazafelé pedig csak azon járt az eszünk mikor kapunk a meleg ropogós, illatos kifliből, aminek a tetejét sóval és köménymaggal szórtak meg.A mai napig élénken él bennünk a kifli, aminek a tésztáját letekertük és a ropogós héjhoz belülről hozzátapadt a puha és selymes belseje…

 

Meggyőződésünk, hogy pékségként nem kizárólag az a feladatunk, hogy vásárlóinkat maradéktalanul jó minőségű pékáruval lássuk el. A mi munkánknak csak egy részét képezi ez. A kenyér, mint alapvető élelmiszer előállítása is fontos és felelősségteljes feladat, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a kenyereken és péksüteményeken keresztül emlékékeket, ízeket és hagyományokat őrzünk és adunk tovább a fiataloknak is.

 

A kifli története hosszú múltra tekint vissza, hiszen alapítónk id. Gere István már az 1960-as években is sütötte kedvenc kiflinket. Majd az idő múlásával, a sütőipar egyre többféle finomsággal kedveskedett a vásárlóknak, így a sok újdonság között a 90-es évekre kikopott számos pékség – köztük a Gere pékség- kínálatából. Édesapja vállalkozását a 90-es években vette át a jelenlegi ügyvezető Gere István, akinek első dolga volt a sütöde és a családi vállalkozás fejlesztésén felül, hogy visszahozzon és megőrizzen számos kenyérfélét és süteményt, amiket 20, 30, 40 évvel ezelőtt édesapja üzemében sütöttek.

A retró kifli 2013-ban került vissza a pékség kínálatába és a vásárlói visszajelzések nagyon pozitívak voltak. Alapítónk receptjéhez és technológiájához a kezdetek óta ragaszkodtunk és rövid idő alatt a tejes kiflink után ez lett a második legnépszerűbb kiflifajtánk.

Retró kiflik a kirakatban

Hét évvel később, 2020-ban tovább fejlesztettük és a receptúrához továbbra is szigorúan ragaszkodva, de kisebb tömegű kiflit készítettünk, amit üzleteinkben frissen sütünk naponta többször, hogy mindig frissen, ropogósan várja a vásárlóinkat az üzletünk polcain.Így lassan elmondhatjuk, hogy üzleteinkben a legkeresettebb kifli a retró kifli.

 

Ez az elmúlt 30 évre visszatekintve ez nagyon jó döntésnek bizonyult. Ahogy telt az idő egyre nagyobb lett az igény a régi idők termékeire. Ehhez nem csak a régi, ismerős íz, hanem a gyerekkori emlékek is társultak, növelve a hagyományos és régi receptúrával készült kenyerek, sütemények iránti bizalmat, szimpátiát és keresletet.

Nehéz lenne az elmúlt 30 évből kiemelni egy terméket, ami a legnépszerűbb volt mind közül. A teljesség igénye nélkül mégis érdemes megemlíteni az alföldi kenyeret, a hájas süteményt szilvalekvárral, a pacsnit, az óriás borzas tepertős pogácsát, a vesut, a kontyos kenyeret, a Debreczeni krumplis komlós kenyeret, a szentmiklósi rozskenyeret vagy a pirított hagymás rozscipót.

A mai napig sok energiát fektetünk abba, hogy megőrizzük ezeknek a termékeknek az ízét és emlékét vásárlóink és gyermekeink számára. Mindig büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a 3. generációs családi vállalkozás vásárlói között naponta szép számmal fordulnak meg olyan vásárlók, akiknek már a nagyszüleik is a Gere pékségnél vásároltak.