Idén a Gere pékség a Kenyér Világnapja alkalmából egy új, igazán különleges kenyérrel lepte meg vásárlóit, a PrimaPan kenyérrel. Igazodva a vásárlói és a piaci igényekhez az új kenyér tömege kicsi, egészséges, kovászos és adalékanyagoktól mentes.

Napjaikban sokan keresik az úgynevezett kovászos vagy kovászos technológiával készült kenyereket.Ugyanakkor egyre nagyobb számban fogalmazódnak meg olyan igények is, hogy egészséges, szénhidrátcsökkentett esetleg különleges alapanyagokból készüljenek.

Durum búza

Miért olyan különleges a PrimaPan kenyér?

  • ”Lelke” a hosszú tésztavezetésű durum kovász. A Durum liszt könnyen emészthető, szervezetünket értékes fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és emésztést segítő rostokkal látja el. A durumbúzában lévő keményítő lassan szívódik fel az emésztés során. A durum kovász adja tehát a kenyér finom, jellegzetes ízét.  Esszenciális aminósavakat is tartalmaz, amit szervezetünk nem képes előállítani.
  • E-szám mentes, azaz nem tartalmaz adalékanyagokat.
  • Magas víz és rosttartalmának valamint kovászának is köszönheti hosszantartó frissességét

A PrimaPan kenyerünket üzleteinkben mindig frissen, helyben sütjük ki. A gondosan válogatott alapanyagok felhasználásán és jellegzetes ízvilágán túl a kenyér súlya, formája is minden vásárlói igénynek megfelel. Kiváló szendvicsalapanyag!