A hagyományos kovásszal készült kenyér tésztáját formába helyezzük és abban sütjük ki. Tetejét sütés előtt sajttal megszórjuk, majd azt rápirítjuk. A sajttal szórt kenyér igazi szendvicsalapanyag, mert minden szelete egyenlő nagyságú az elejétől a végéig.
átlagos tápérték adatok 100 G termékben
energia (kJ/kcal) | 1069 kJ / 255 kcal |
zsír | 1,8 |
– ebből telített zsír | 1,0 |
szénhidrát | 50 |
– ebből cukor | 0,1 |
rost | 2,2 |
fehérje | 7,3 |
só | 1,42 |
ÖSSZETEVőK ÉS ALLERGÉN INFORMÁCIÓK
BL-80 liszt, víz, RL-90 liszt, sajt (4%) (tehéntej, kultúra, kalcium-klorid, oltóanyag, só), élesztő, só, kukorica pehely, sütőszer [búzaliszt, enzimek, lisztkezelő szer: aszkorbinsav], folyékony kovász [kovászból származó élő mikroorganizmus készítmény (víz, kovász, élesztő, kovász baktérium), rozsliszt, maláta búzaliszt, sűrítő: xantán].