Azt hiszem nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy évről évre egyre többen keresik mintaboltjainkban azokat a kenyereket és péksüteményeket, amelyek a felhasznált alapanyagiaknak köszönhetően eltérnek a hagyományos termékektől. Elsősorban a rozslisztet tartalmazó kenyerekre, a szénhidrátcsökkentett finomságokra és a magokkal szórt egészséges süteményekre gondolunk.

A vásárlói szokások az utóbbi időben erős elmozdulást mutatnak a tudatos táplálkozás, a sportos életmód és az adalékanyag-mentes termékek irányába. Üzleteinkben érezzük ezt a vásárlói nyomást mi is, ezért is frissítjük, bővítjük kínálatunkat. Fontos azonban a gazdaságosság kérdését is figyelembe venni akkor, amikor ilyen reform kenyér vagy sütemény fejlesztésre vállalkozunk. Hiába a megnövekedett kereslet, ez még közel sem akkora, mint a hagyományos termékeink iránti, de értelemszerűen nem tarthatunk fent olyan termékpalettát, ahol ezek a speciális élelmiszerek hiányoznak. A felhasznált alapanyagok és a szakértelem, ami sütésükhöz elengedhetetlen, valamint az a tény, hogy nem tud a pékség akkora mennyiségben értékesíteni belőle együttesen, azt eredményezik, hogy magasabb árat kell fizetni értük. Mindazonáltal azt tapasztaljuk, hogy vásárlóink kibékülnek a magasabb árral, amennyiben az új reform kenyér vagy sütemény íze, minősége megfelelő számukra és folyamatosan kapható is üzleteinkben.

A teljesség igénye nélkül nézzük meg, hogy milyen reform pékáruval találkozhatnak vásárlóink üzleteinkben.

Szentmiklósi rozskenyér

2017-ben a Magyar Pékszövetség Országos Kenyérverseny Reform kenyér kategóriájának győztese. Az előírt minimum 60% rozsliszttartalom helyett 80%-ot tartalmaz és a hagyományos, lépcsőzetes rozskovászolással készült finomságot a Magyar Pékszövetség mellett vásárlóink is elismerték, hiszen azóta sem győzzük sütni.A tömör, kis térfogatú, rendkívül intenzív illatú rozskenyér pékségünk egyik büszkesége.

Gere Pékség purpur kenyér

Több mint 10 éve már annak, hogy az ősi pur pur búzából készült, magokkal dúsított 500g súlyú kenyér megtalálható boltjainkban. Az évek alatt számos más egészséges kenyér és péksütemény bevezetésének ellenére is nagy népszerűségnek örvend. Hetente két alkalommal (kedden és pénteken) sütjük és szállítjuk ki üzleteinkbe. Antioxidánsokban és élelmi rostokban gazdag. Belseje nedves és tömör, jellegzetes illattal csábít. Héja enyhén ropogós. Felbontást követően hosszú ideig friss marad.

Gere Pékség prokorn vekni

A Prokorn egy ízletes többmagvas kenyér a tudatosan táplálkozók számára. Magas kálcium-, vas- és foszfortartalommal bír, miközben a nátrium tartalma alacsony. Belseje illatos és szaftos. Hetente két alkalommal (kedden és pénteken) sütjük és szállítjuk ki üzleteinkbe.

  • Szénhidrát csökkentett termékcsalád

Napjainkban az egyik legnagyobb vásárlói elvárás, hogy legyen üzleteink kínálatában csökkentett kalóriatartalmú péksütemény és kenyér egyaránt. Ezért is vezettünk be egy komplett termékcsaládot, mert a szénhidrátcsökkentett kenyérre legalább annyira nagy igény mutatkozott, mint a süteményre. Hogy ne unják meg vásárlóink ezeket a termékeket, folyamatosan bővítettük, változtattuk a termékcsalád tagjait. Jelenleg a Light cipó mellett – ami 40%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos búzakenyér – megtalálható a szénhidrát csökkentett buci, kakaós csiga, áfonyás és vaníliás sütemény, a leveles meggyes-vaníliás sütemény és a szintén leveles tésztából készült kalória csökkentett sajttal vagy magokkal szórt kocka. A süteményeket kivétel nélkül naponta több alkalommal, helyben, frissen sütjük.

  • PrimaPan kenyér

 

A pékség legújabb innovatív terméke a durum kovásszal készült E-mentes PrimaPan kenyér. Minden nap frissen sütjük üzleteinkben a vékony héjú, ropogós és lyukacsos belsejű finomságot.

2013-ban neveztünk a búzacsírás kenyérrel és leveles tésztából készült süteményeivel az Országos Kenyér és Sütemény versenyre, ahol a termékcsalád tagjai az első 5 hely valamelyikén végeztek a maguk kategóriáikban. Mára a búzacsírás termékekből a kakaós csiga, a szilvalekvárral és az áfonyalekvárral töltött leveles sütemény maradt meg kínálatunkban. A süteményeket helyben, frissen sütjük naponta több alkalommal, hogy mindig frissen, melegen vihessék haza vásárlóink.

A mintaboltjainkban megtalálható egészséges, reform termékek széles választékát nem kizárólag üzleteinkbe betérő vásárlóinknak kínáljuk, hanem a több évtizede együttműködésben álló közétkeztetéses partnereinknek egyaránt. Számunkra a gyermekek egészsége és annak megőrzése kiemelten fontos feladat, ezért alakítottuk ki közétkeztetéses termékkínálatunkat úgy, hogy a környék iskolakonyhái, óvodái is rendelni tudják a kisebb tömegű reform kenyereinket, süteményeinket.